• Άδωνις Αντωνίου Χειρούργος Οδοντίατρος

Άμεση φόρτιση - δόντια σε μια μέρα

Ενημερώθηκε: Ιουλ 25


Αναντίρρητα η αποκατάσταση του στόματος με οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί μακράν την ιδανικότερη λύση όταν χάνουμε τα φυσικά μας δόντια. Οι τεχνολογικές εξελίξεις δίνουν πλέον στον κλινικό τη δυνατότητα να προσφέρει στους ασθενείς υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ελάχιστη ταλαιπωρία και χαμηλό κόστος. Η τεχνική της άμεσης φόρτισης είναι μια λύση που έρχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση του ασθενούς με σταθερά δόντια τη μέρα της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Κλασσική μέθοδος εμφύτευσης

Σε μια κλασική εμφύτευση, αφού τοποθετήσουμε το εμφύτευμα κλείνουμε τα ούλα. Έπειτα θα πρέπει να αφήσουμε το εμφύτευμα κρυμμένο κάτω από τα ούλα και να περιμένουμε 3-4 μήνες, ώσπου να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση με το περιβάλλον οστό. Στη συνέχεια αποκαλύπτουμε το εμφύτευμα και μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε τα προσθετικά κολοβώματα για την κατασκευή της αποκατάστασης. Με την κλασική μέθοδο, από τη στιγμή που θα γίνει η εμφύτευση, ώσπου να τοποθετηθούν σταθερά δόντια χρειάζονται – αναλόγως τη περίπτωση – από 3 έως 6 μήνες. Αν μάλιστα προηγηθεί και εξαγωγή του δοντιού, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε άλλους δυο μήνες που θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου να επουλωθεί το σημείο της εξαγωγής. Επομένως σε μια κλασική εμφύτευση από την αρχή της θεραπείας, ώσπου να τοποθετηθεί η αποκατάσταση μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 5 ή 8 μήνες.

Άμεση εμφύτευση

Η άμεση φόρτιση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε την ίδια μέρα να κάνουμε την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και την τοποθέτηση των σταθερών προσωρινών δοντιών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, μπορούμε να κάνουμε και την εξαγωγή του δοντιού και την τοποθέτηση του εμφυτεύματος στην ίδια συνεδρία. Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της τεχνικής είναι η ύπαρξη καλής αρχικής σταθερότητας κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Ο κλινικός μέσω ειδικού εργαλείου μπορεί να μετρήσει την ροπή με την οποία έχει τοποθετήσει τα εμφυτεύματα. Η αρχική σταθερότητα είναι ανάλογη της ποσότητας και ποιότητας του οστού. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί πριν την επέμβαση μέσω μιας αξονικής τομογραφίας.

Χάρη στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική μπορούμε ν’ αποφύγουμε την οδοντοστοιχία (μασέλα) και μέσα σε λίγες ώρες να αντικαταστήσουμε τα προβληματικά δόντια με σταθερά, υγιή οδοντικά εμφυτεύματα.

Η άμεση φόρτιση είναι μια εξαιρετική τεχνική με πολλά πλεονεκτήματα και μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία αρκεί προηγουμένως να έχει ληφθεί πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό, γίνει λεπτομερής κλινική και ακτινογραφική εξέταση του ασθενούς.

Η άμεση φόρτιση μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων ( πληροφορίες για την μέθοδο αυτή εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας με email στη διεύθυνση antonioudentalcare@gmail.com, τηλεφωνικά στο 2106747341 ή να μας επισκευθείτε στο ιατρείο για να συζητήσουμε αναλυτικά το πρόβλημα σας.

#ΟδοντικάΕμφυτεύματα #άμεσηφόρτηση #δόντιασεμιαμέρα

7722 προβολές0 σχόλια